Thursday, 27 June 2013

Old Town White Coffee Cyberjaya.. :)


     i was on my MC yesterday. not feeling well due to haze yang sedang melanda bumi Malaysia tika ini. so do my youngest little princess. this haze somehow triggered her ashtma.. poor dear little girl.. so i decided to bring all my kids balik kampung untuk berurut. sambil tu nak dapatkan homeopati sekali since last time punya dah habis..

     to make the story short, sampai balik area puchong dalam pukul 6.30ptg. rasanya memang tak sempat la nak memasak bagai kan. so both hubby and i decided to bring the kids to Old Town White Coffee Cyberjaya... there is a reason why we choose this place. The main reason is, tempat ni ada kolam ikan... so those little angels boleh bagi ikan makan sambil diorang pon makan. plus... makanan untuk ikan tu boleh minta kat kaunter. FOC ye...

 si abang yang excited nak bagi ikan makan..

 
bila abang da excited, adik pon excited sama la...

last2 mommy letak kat lantai je. pandai-pandai la korang ye...

     The 2nd reason why we choose this place is, tempat ni sediakan set untuk dinner.. bukan setakat dinner je, dia ada jugak MyBreakfast, MyLunch, MyTea dan sebagainya. So basically sangat worth it la since set dinner tu sekali dengan air & dessert. cuma perlu tambah 2-3 hengget je lagi dari harga asal makanan untuk dapatkan set tu.. untunggg.... :)

 buku menu yang sempat dicapture..

antara pilihan dessert dan minuman yang disediakan..

     Oh, lupa pulak nak bagitau. Old Town White Coffee ni satu-satunya franchais yang buat sistem layan diri. so kena rajin la beratur kat kaunter to place order ye.. 

lepas order baru boleh dapat no ye...

     View kat area ni pon memang menarik dan menenangkan. but customer can always choose to be seated in air conditioned area or kawasan yang free air.. 

 pemandangan kolam menghadap jalan

pemandangan kolam menghadap restoran

     While having our dinner there, the kids especially abang and kakak enjoying their moment feeding the fish so much.. adik was not able to join them since she's not feeling very well.. pity you little darling.. please get well soon... do enjoy their pics ya!!~

 abang yang memang sentiasa excited tengok ikan

 she's enjoying her moment with the fishes

 them again..

 banyak nyer la ikan kan...

 tuntung pon ade ye.. abang raziq panggil 'turtle'!!~ 

 my poor little princess... cepat sihat ye..

 no... no.. mommy.. do not take my picture pls...

a force smile.. nak tak nak je kan.. sian dia...

     owh, by the way... hujan tadi sebelum kitorang sampai tempat ni.. so jerebu nampak berkurangan. sebab tu berani bawak kanak-kanak riang ni makan kat tempat open air ni ye.. jaga diri ye uuoolllss.... 
     

No comments:

Post a Comment